Kampeerautoverzekering

Met uw kampeerauto heeft u de vrijheid om eropuit te trekken zodra u wilt. Deze eigen mobiele woning verzekert u natuurlijk goed. Daarvoor is er de kampeerautoverzekering.

Waarvoor bent u verzekerd?

Met een kampeerautoverzekering bent u verzekerd voor schade die u met uw kampeerauto veroorzaakt bij anderen of schade die u zelf oploopt. Misschien wilt u ook voor andere vormen van schade een vergoeding ontvangen, bijvoorbeeld voor uw inboedel of voor rechtsbijstand. Bij de meeste aanbieders kunt u daarom de verzekering samenstellen op basis van uw eigen eisen en wensen. Wat zijn uw mogelijkheden?

WA-verzekering

Net als met een gewone auto bent u met een kampeerauto verplicht een WA-verzekering af te sluiten. Hiermee verzekert u zich voor de materiële schade of letselschade die anderen door uw toedoen oplopen.

Casco (beperkt of all-risk)

Een beperkte of een all-riskdekking sluit u af voor allerlei schade aan uw kampeerauto. De beperkt cascodekking biedt vergoedingen voor schade die is ontstaan buiten uw schuld om, bijvoorbeeld door diefstal, brand of storm. Met een all-riskverzekering heeft u daarnaast vergoedingen voor schade door botsen, omslaan, slippen, van de weg raken, te water raken of door enig ander van buiten komend onheil. Ook schade die u zelf heeft veroorzaakt aan uw kampeerauto is gedekt.

De spullen in uw kampeerauto kunnen beschadigd raken of gestolen worden. Met een inboedeldekking krijgt u de kosten vergoed.

Een inzittendendekking vergoedt materiële schade en letselschade die uzelf of een medepassagier oploopt. Het maakt niet uit of u zelf de schade heeft veroorzaakt of iemand anders. De standaarddekking is 1 miljoen euro.

Als u met uw kampeerauto deelneemt aan het verkeer, kunt u schade of letsel oplopen doordat iemand anders een verkeersfout maakt. Met een dekking voor verhaalsrechtsbijstand krijgt u juridische hulp. Die rechtshulp is er ook als u zelf strafrechtelijk wordt vervolgd, omdat iemand anders door uw verkeersfout letsel oploopt of overlijdt.

Als u panne krijgt met uw kampeerauto, kunt u beroep doen op de pechhulp die direct het mankement probeert te verhelpen. Lukt dat niet, dan krijgt u een vervangende kampeerauto. Bent u op vakantie ziek geworden en kunt u zelf niet meer vanuit het buitenland terugrijden? Dan wordt uw kampeerauto teruggebracht.

U wilt ook uw familie en vrienden laten profiteren van uw kampeerauto. Met een extra dekking zorgt u ervoor dat de verzekering ook geldig is als u uw kampeerauto heeft uitgeleend.

Als u eropuit trekt met uw kampeerauto, kan er onderweg van alles gebeuren. Een deel van de risico’s kunt u verzekeren met een kampeerautoverzekering. Daarnaast kunt u een reisverzekering afsluiten om met nog meer vertrouwen op pad te gaan. Wij zorgen ervoor dat uw reisverzekering en uw kampeerautoverzekering goed op elkaar aansluiten.

De premie van de kampeerautoverzekering hangt af van:

  • De dekking die u kiest
  • De dagwaarde van uw kampeerauto
  • Het aantal schadevrije jaren
Vragen over een dienst of product?