Annuleringsverzekering

Vlak voor de vakantie wordt u ziek of u krijgt plotseling dat huurhuis aangeboden waar u al jaren op wacht. U moet de reis annuleren, maar bent dan wel het geld kwijt dat u aan de boeking besteed heeft. Een annuleringsverzekering biedt dan uitkomst.

Waarvoor bent u verzekerd?

Als u door onvoorziene omstandigheden uw reis moet annuleren of afbreken, vergoedt de annuleringsverzekering (een deel van) de kosten die u voor de reis gemaakt heeft. Reisverzekeraars hanteren verschillende annuleringsvoorwaarden. Over het algemeen worden de volgende gebeurtenissen als onvoorziene omstandigheden opgevat:

  • Overlijden, ziekte of ongeval van uzelf.
  • Overlijden, ziekte of ongeval van familieleden in de 1e of 2e graad of van uw huisgenoten.
  • Een medisch noodzakelijke ingreep bij u, uw partner of uw kinderen.
  • Werkloosheid als gevolg van ontslag.
  • Definitieve ontwrichting van uw huwelijk.
  • Accepteren van een nieuwe baan als u werkloos bent.
  • Accepteren van een nieuwe huurwoning.

Daarnaast kunnen verzekeraars andere annuleringsvoorwaarden hanteren, bijvoorbeeld het onverwachts krijgen van een adoptiekind, verlies of diefstal van de reisdocumenten, de aankoop van een woning of ernstige ziekte of overlijden van uw hond, kat of paard. Bepaal van te voren voor welke gebeurtenissen u zich wilt verzekeren. Wij helpen u graag bij het maken van een keuze.

U doet er goed aan de annuleringsverzekering binnen 7 dagen na boeking van een reis af te sluiten. Sluit u de verzekering later af, dan is annulering op basis van bestaande ziekten en kwalen uitgesloten.

Als u zelf uw reis samenstelt, bijvoorbeeld het vliegticket en de accommodatie los van elkaar boekt, bent u soms per onderdeel verzekerd. Wanneer één onderdeel van de reis uitvalt, krijgt u alleen voor dat deel een vergoeding. Neem daarom de dekking ‘samengestelde reis’ op in de polis.

De premie van de annuleringsverzekering is gebaseerd op een percentage van de reissom.

Zorg voor een goede reisverzekering als u met vakantie gaat.

Vragen over een dienst of product?